Ieder jaar trekken heel wat Nederlanders naar Bretagne in Frankrijk voor hun vakantie. Een rit die maar liefst een hele dag in beslag neemt. Maar waarom je haasten terwijl je zoveel moois passeert tijdens je rit?

Denk maar aan idyllische plaatsen zoals Honfleur, Etretat of Deauville. Spendeer een of meerdere nachten in het pension Le Bois des Pierres en begin je vakantie vroeger dan gepland.

Wat is er te zien en doen?

Wie vanuit Nederland naar het Franse Bretagne rijdt om zijn vakantie door te brengen, slaat vaak enkele mooie plaatsen over in Normandië.

Honfleur

Tijdens je verblijf aan de Normandische kust moet Honfleur tot je prioriteiten behoren. Deze kustplaats ligt aan de monding van de Seine, iets ten zuiden van Le Havre, en is nu gemakkelijk bereikbaar via de nieuwe brug de ‘Pont de Normandie’. De middeleeuwse havenstad speelde een belangrijke rol in de groei van Normandië, wat nog steeds te zien is in Le Vieux Bassin, de oude haven met huizen waarvan de gevels bekleed zijn met tegels, een traditionele techniek in Normandië. Tegenwoordig is Honfleur ook bekend omwille van zijn musea. Tijdens de achttiende eeuw trokken immers heel wat kunstenaars naar deze Franse havenstad op zoek naar inspiratie.

Etretat

De torenhoge witte krijtrotsen van Etretat die door wind en water zijn uitgehouwen in fotogenieke formaties zoals de Porte d’Aval Arch en L’Aiguille werden op de kaart gezet door de impressionistische kunstenaars Gustave Courbet en Claude Monet die gefascineerd waren door de natuurlijke schoonheid. Gelegen in Normandië, staat Etretat bekend om zijn troebele wateren en inktzwarte luchten, lange wandelingen en visrestaurants. De zon hier zien ondergaan is gegarandeerd een perfecte afsluiter van je dag.

Deauville

Deauville is wordt nog steeds beschouwd als een van de beste strandbestemmingen in Frankrijk. De kust beschikt over twee kilometer zandstrand en een promenade voor wandelingen langs de kust. Naast uitrusten aan het strand kunnen vakantiegangers hier ook shoppen in een van de vele modieuze winkels, relaxen in een spa of genieten van een gastronomische maaltijd in een van de vele stijlvolle restaurants.

 

Verblijf in pension Le Bois des Pierres

Het pension Le Bois des Pierres is gelegen tussen drie populaire regionale bezienswaardigheden en is hiermee een perfecte accommodatie om twee dagen of langer op adem te komen. Zo is Honfleur op slechts 15 minuten van onze accommodatie. Onze comfortabele kamers lenen zich perfect voor koppels of families die op doorreis zijn. Het domein beschikt over een groot domein en voldoende parkeergelegenheid. Ook is er de mogelijkheid tot tal van activiteiten zoals wandelen, kanovaren, waterskiën, surfen en het proeven van streekproducten.

Het pension is perfect voor gezinnen (familiekamer voor 3 of 4 personen). De capaciteit van het pension is 12 personen. Elke 4 kamers zijn uitgerust met een Queensize bed en een grote Italiaanse douche.

Le Bois des Pierres is gelegen op 5 uur rijden van Rotterdam en slechts 10 minuten van de snelweg, wat het ideaal maakt voor wie vanuit Nederland zijn reis naar Bretagne wil onderbreken.

Door de corona crisis is ons pension pas terug open vanaf 24 mei. Schrijf ons om uw reis te boeken deze zomer.

Breakfast Le Bois des Pierres
4.4
Based on 29 reviews
powered by Google
Marie Campino
Marie Campino
09:52 14 Jan 20
Propriétaire accueillante, disponible. Une chambre spacieuse, jolie et bien décorée. Un petit-déjeuner copieux et... gourmand. La propriétaire avez fait du pain d épice exprès pour le petit-déjeuner. La salle où nous avons déjeuné était lumineuse, cosy, accueillante et très bien décorée avec une vue sur le beau jardin, même en hiver.plus
Joseph Walker
Joseph Walker
20:29 24 Jun 19
Perfect little place
luigi montagnoli
luigi montagnoli
03:56 26 Jul 18
Posto incantevole, immerso nella natura, pulito. Padrona di casa simpatica premurosa e affidabile. Rapporto qualità... prezzo ottimoplus
Jérôme BARON
Jérôme BARON
14:10 06 Feb 17
Chambres d'hôtes au calme où la propriétaire est sympathique. Elle fait aussi table d'hôtes à réserver le jeudi... au plus tard pour le we au prix de 26€ boissons comprises. Petit déjeuner copieux pris en commun avec les autres pensionnaires. Attention prévoir gel douche et shampooing non fournis dans la chambre plus
Voir tous les avis